Mladen Knezevic
Mladen Knežević Foto:KST

Na čelu najstarijeg pozorišta u Srbiji južno od Save i Dunava, Knjaževsko srpskog teatra (KST) u Kragujevcu, ponovo je glumac. Danas je dužnost prvog čoveka ove ustanove kulture, od prethodnog direktora i kolege glumca Miloša Krstovića, preuzeo Mladen Knežević. 

Knežević, koji je od 2014. godine deo glumačkog ansambla Knjaževsko srpskog teatra, izabran je za novog direktora na poslednjoj sednici Skupštine grada Kragujevca. 

U saopštenju KST-a navodi se da je prethodnom direktoru istekao četvorogodišnji mandat, te da se za tu funkciju nije ponovo kandidovao “iz porodičnih i ličnih razloga”. 

Mladen Knežević (42) glumačku karijeru započeo je u kragujevačkom Pozorištu za decu, a diplomirao je na Akademiji lepih umetnosti 2005. godine u klasi Petra Zeca.  Ostvario je zapažene uloge na kragujevačkoj pozorišnoj sceni, kao i u serijama novije domaće produkcije. 

Kragujevačko pozorište osnovao je Joakim Vujić 1835. godine, a na mestu upravnika i direktora, između ostalih, svojevremen su bili i doajen srpskog glumišta Mirko Babić, kao i poznati pozorišni reditelj i bivši ministar kulture Nebojša Bradić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar