Foto: Galerija Matice Srpske

Galerija Matice srpske danas je zatvorila vrata za posetioce zbog opasnosti od širenja koronavirusa, ali će deo svojih sadržaja ponuditi svim ljubiteljima umetnosti na internetu.

U Galeriji Matice srpske kažu da su zbog toga pokrenuli akciju „GMS s vam kod kuće“.

„Tokom narednih nedelja publika različitog uzrasta i interesovanja imaće mogućnost da: uživa u našim muzičkim predlozima za roditelje i njihove bebe u okviru projekta Odrastanje uz umetnost, da učestvuje u našem „umetničkom izazovu”, pogleda video-vođenja kroz aktuelnu izložbu i stalne postavke i sa porodicom odigra zanimljive umetničke igre. Takođe, celokupnu stalnu postavku Galerije sa pričama o najznačajnijim delima na srpskom i engleskom jeziku svi zainteresovani mogu pogledati u našoj virtuelnoj turi„, saopšteno je iz Galerije Matice srpske.

Kako navode izložbeni prostori zatvoreni su u skladu sa preporukama Vlade Srbije u cilju zaštite posetilaca i sugrađana.

Zbog pandemije koronavirusa odsek za kulturu i umetnost pri Guglu udružio se sa više od 500 muzeja i galerija širom sveta ne bi li u svačiji dom doneo virtuelne ture.