Foto:Facebook/Mala grafika Novi Sad

Galerija "La Vista" iz Novog Sada raspisala je treći javni nacionalni likovni konkurs za umetničku grafiku pod nazivom "Mala grafika - Novi Sad 2021", koji je otvoren do 31. maja, saopšteno je iz te galerije.

Organizatori pozivaju sve likovne stvaraoce iz Srbije koji rade na polju umetničke grafike da podnesu svoje radove i tako konkurišu za jednu od tri vredne novčane nagrade: I nagrada 300 evra, II nagrada 200 evra, III nagrada 100 evra.

Na konkursu u obzir dolaze sve grafičke tehnike visoke, duboke i ravne štampe u kojima se realizuje originalna umetnička grafika akvatinta, bakropis, bakrorez, suva igla, mekotinta, litografija, algrafija, linorez, drvorez, linogravura, kolografija, sitoštampa kao i kombinacije istih, kao i digitalni print.

Biće prihvaćeni samo originalni grafički listovi, nastali i otisnuti u poslednje tri godine (2019-2021), a svi priloženi radovi moraju biti realizovani kao grafike otisnute na formatu papira ne većem od 18×18 centimetara i svaki učesnik konkuriše sa jednim radom i sa temom po sopstvenom izboru.

Selekciju pristiglih dela obaviće stručni žiri koji će dodeliti i tri novčane nagrade, a izložba izabranih radova održaće se od 14. do 27. juna u Galeriji „La Vista“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar