Gabrijel Garsija Markes Foto: HASSE PERSSON / AFP / Profimedia

Veliki kolumbijski pisac i dobitnik Nobelove nagrade za književnost Gabrijel Garsija Markes ima vanbračnu ćerku, a tu tajnu su čuvali njegovi rodjaci do danas, objavljeno je u kolumbijskim medijima.

Markes je gotovo 50 godina bio u braku sa Mersedes Bačom, ali je imao i vanbračnu vezu sa meksičkom novinarkom Suzanom Kato, koja je bila 33 godine mladja od njega, preneo je danas kolumbijski list Univerzal.

Iz te vanbračne veze rodjena je Indira, koja sada ima 31 godinu, filmski je producent, ali ne nosi očevo prezime.

List je u članku pod naslovom „Ćerka: Najbolje čuvana tajna Gabrijela Garsije Markesa“, naveo da je nešto pre Markesove smrti počela da kruži glasina da je poznati književnik ima vanbračno dete.

Autor članka je naveo da su tu informaciju koja ga je godinama proganjala, konačno potvrdili Markesova porodica, njegovi prijatelj i njegov pisac biografije.

Tajna je čuvana iz poštovanja prema Markesovoj supruzi, naveo je novinar i dodao da je odlučio da je objavi posle njene smrti.

„Veoma je verovatno da je Mersedes osetila da se nešto desilo izmedju meksičke novinarke i njenog supruga, ali je do kraja života bila diskretna i o tome nije govorila“, naveo je novinar koji nije preneo detalje o Indiri za koju je rekao da je Markes do kraja života brinuo o njoj.

Književnik je sam jednom prilikom rekao da svaki pisac ima tri života – javni, privatni i tajni.

Markes (1927-2014), dobitnik Nobelove nagrade za književnost 1982, jedan je od najznačajnijih pisaca na španskom jeziku. Bio je autor brojnih književnih dela, od kojih su medju najpoznatijima „Sto godina samoće“ i „Ljubav u doba kolere“.

Njegova epska novela „Sto godina samoće“ prodata je u više od 50 miliona primeraka i prevedena na više od 25 jezika. Poslednju knjigu „Sećanja na moje tužne kurve“, objavio je 2004.

Bonus video: Knjiga o Milutinu – kontekstualno ili suštinski sporna?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar