Narodno pozorište Foto:Promo/Narodno pozorište

U okviru projekta "Frankofonija i Narodno pozorište" 25. marta, sa početkom u 19 sati, na Sceni "Raša Plaović" biće održano javno čitanje francuske savremene drame "Identitet" Žerara Votkinska, u prevodu Marija Karaklajić i Anđelke Nikolić, a u režiji Ane Grigorović, saopštio je nacionalni teatar u Beogradu.

Drama se bavi mladim evropskim parom Marion i Andreom Klajnom. Iako visokoobrazovani, nezaposleni su i siromašni. Marionje izgubila apetit i ne može više da jede. Čitajući etiketu na boci vina Andre saznaje da mogu da zarade novac ukoliko odgovore na jedno pitanje. To pitanje će ih navesti na potragu za sopstvenim identitetom koji će uzdrmati njihovu egzistenciju i ljubavni odnos…

U podeli su Bojana Stefanović i Nenad Stojmenović.

U Narodnom pozorištu podsećaju da su sporazum „Frankofonija i Narodno pozorište“, 20. januara ove godine, potpisali su upravnica ovo teatra Ivana Vujić Кominac, direktor Francuskog instituta u Srbiji Manuel Buar i ataše za kulturu Ambasade Francuske u Beogradu Кatrin Fodri.

Tema sporazuma je prezentacija i javno čitanje savremenih drama francuskih autora koje će održavati na sceni Narodnog pozorišta. U toj prezentaciji učestvuju mladi umetnici i članovi Narodnog pozorišta.

Prvo javno čitanje održano je 7. februara, takođe na Sceni „Raša Plaović“. Reč je o drami Lorana Movinjea „Svu moju ljubav“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar