Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Francuska trupa “Galaktik ansambl" iz Pariza gostovala je sa svojom cirkuskom predstavom “Optraken" sinoć u okviru 20. Beogradskog festivala igre, na velikoj sceni teatra Madlenianum u Zemunu.

Maštovita i atraktivna predstava će biti izvedena i večeras na istom mestu, a interesovanje publike je bilo ogromno, te su skoro sva mesta bila popunjena.

Kreaciju, koreografiju i izvođenje “Optrakena“ potpisuje sledeća petorka: Matju Bliton, Mosi Espinoza, Jonas Žujan, Karim Mesaudi i Siril Perno. Jedino spomenuti Matju Bliton nije bio prisutan od navedene grupe iz porodičnog razloga kako su kolege objasnile u susretu sa medijima dan ranije, tako da ga je zamenio kolega Dimitri na aktuelnoj turneji.

Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Kvintet autora je zajedno osnovao „Galaktik ansambl“, a upoznali su se 2006. u Nacionalnoj školi cirkuskih umetnosti u gradiću Roni su Boa, i od 2014. godine nastupaju.

U proseku jednu predstavu spremaju oko tri godine, a poznat im je i noviji komad „Zugzwang” (2021).

Gostovali su po Evropi, u Švajcarskoj, Belgiji, Grčkoj, kao i u Engleskoj.

Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Sa scenskim spektaklom „Optraken“ postižu i dalje veliki uspeh po svetu, i prema njigovoj ideji, suština je u surovoj stvarnosti danas, u odnosu tela i predmeta, kako nastaje otpor tela kad nailazi na razne opasne predmete.

Bonus video: Predstava „Deca“ – Narodno pozorište u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar