Izlozba fotografija „Pejzazi nemara” Fedja Kiselicki
Foto:Feđa Kiselički

Otvaranje izložbe fotografija "Pejzaži nemara" Feđe Kiseličkog zakazano je za danas od 19 sati u Galeriji O3one u Dobračinoj 59 u okviru Beogradskog meseca fotografije.

Feđa Kiselički je projekat fotografskog interesovanja za živi svet frižidera osmislio kao kritiku savremenog bahatog odnosa prema hrani. Fasciniran oblicima, bojama i svetlosnim efektima detalja golom oku nevidljivog stvaralaštva buđi, Feđa je snimao mikrosvet nastao iz sopstvenog, ali i šireg ljudskog nemara makroobjektivom, da bi potom snimke višestruko uvećavao, čemu svedoče izložene fotografije, navodi se u najavi izložbe.

Izlozba fotografija „Pejzazi nemara” Fedja Kiselicki
Foto:Feđa Kiselički

Organizatori izložbe njegov umetničko-fotografski potpis ocenjuju jedinstvenim među čitavom plejadom umetnika i umetnica čije je stvaralaštvo nadahnula plesan, među kojima su i nemački umetnički fotograf Klaus Pihler, čije mrtve prirode s buđavom hranom kritički podsećaju na činjenicu da danas blizu milijardu ljudi na planeti gladuje, kao i Elin Tomas, koja veze, hekla i šije verističke motive plesni.

Kiselički je zaposlen u Muzeju grada Novog Sada kao fotograf, a izlagao je na 11 samostalnih izložbi. Autorka predgovora kataloga izložbe je dr Ivana Pražić.

Izložbu „Pejzaži nemara“ u okviru Beogradskog meseca fotografije, koji se održava u tokom maja i juna na više lokacija u Beogradu, posetioci će moći da pogledaju od 22. maja svakog dana od 10 do 23 sata.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare