Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

Poznati nemački pop bend Alfavil održao je sinoć prvi put koncert u Srbiji, u Hangaru Luke Beograd.

Delegacija EU u Srbiji organizovala je manifestaciju – Velika EU žurka, svi koncerti su bili besplatni, a osim poznatog sastava, nastalog pre 40 godina u nemačkom gradu Minsteru, prošle noći je nastupio mistični maskirani duo Nipplepeople iz Hrvatske i rep sastav Stereo Banana iz Niša.

Zvezde ovog maratonskog događaja, koji je počeo izvođenjem programa di-džeja Gavre, bio je nemački sint pop bend Alfavil, koji stvara na engleskom jeziku i tokom 80-ih godina je bio veoma istaknuti sa velikim hitovima – „Forever Young“ i „Big in Japan“.

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

Koncert su počeli sa numerom “Dream Mashine”, nastavili sa naslovom “Summer in Berlin”, i fanovi nisu dugo čekali na njihov skoro najveći hit “Big in Japan” uz oduševljenje.
Ljubitelji su bili veoma zadovoljni redosledom pesama, podsetili su se 80-ih godina kada je muzička industrija ili tržište bilo sasvim drugačije.

Set listu ekipa Alfavila je nastavila sa delom “A Victory of Love” i obradom hita muzičarke Širli Bazi “Diamonds Are Forever” (1971) za čuveni film iz serijala o tajnom agentu 007 Džejmsu Bondu.

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

Repertoar se nizao sa elektro pop hitovima “Sounds Like a Melody”, “Dance With Me”, “Enigma”, “Elegy”.

Svoj prvi nastup u Srbiji začinili su dalje pesmama “Welcome to the Sun”, “Summer Rain”, “Moongirl”, “Apollo”, “Around the Universe”.
U samom finalu publiku su obradovali sa kompozicijama “Eternally Yours” i “Flame”, a onda je publika konačno dočekala i njihov “besmrtni” hit “Forever Young”, i za kraj “Pandora’s Lullaby”.

Bonus video: Podcast Život na srpskom – gost Aca Seltik

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar