foto: Promo/Bašta fest

"Bašta fest" biće održan od 1. do 4. jula, pod sloganom "Oflajn", najavili su organizatori osmog izdanja ove filmske smotre u Bajinoj Bašti.

„Nakon godine u kojoj smo svoj život i sve njegove lepote prebacili u onlajn formu, vreme je da se vratimo stvarima koje su ipak neponovljive kada ih radimo kolektivno. U želji da se podsetimo lepote zajedničkog gledanja filmova, pod otvorenim nebom na velikom platnu, stiže osmo izdanje internacionalnog festivala kratkog igranog filma ‘Bašta fest'“, saopštili su organizatori.

Slogan festivala koji se sad već tradicionalno održava prvog vikenda u julu u Bajinoj Bašti je „Oflajn“, a selektorka Maja Šuša, pošto smotre nije bilo prošle godine, imala je zadatak da takmičarski program sastavi od čak 1.200 filmova prijavljenih prošle i ove godine.

„Bašta fest će otvoriti mladi glumac ili glumica, koji je obeležio/la prethodnu godinu, dok će festival zatvoriti debitantski dugometražni film domaćeg reditelja“, navode organizatori, dodajući da će se pored takmičarskog programa održati i radionica za mlade filmske stvaraoce „Bašta Pitch“, a prijave su otvorene do 5. juna.
Pretfestivalske aktivnosti i kompletan program moći će da se vide na zvaničnim stranicama „Bašta festa“ na Fejsbuku i Instagramu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar