Trag Divljači, film
Miki Manojlović i Miloš Timotijević u filmu Trag divljači Foto: Printscreen/YouTube/ Južni vetar

Posle malo više od godinu dana od početka snimanja, u kojima je pandemija virusa korona više puta remetila planove, produkcijska kuća “Režim” predstavlja novi film ”Trag divljači”, reditelja Nenada Pavlovića.

Moćnika UDBE, disidenta samotnjaka, damu u nevolji i ambicioznog novinara povezuje brutalno ubistvo u izmišljenom gradu Vranovcu u istočnoj Srbiji 1979. godine.

Trag Divljači, film
Dragan Bjelogrlić u filmu Trag divljači Foto: Printscreen/YouTube/ Južni vetar

Ovaj slučaj potresa jugoslovensku javnost i glavni likovi kreću da istraže slučaj, ali ipak svako iz sopstvenih pobuda. Ovo je osnovna linija ove fantastične priče, koju su maestralno dočarala velika glumačka imena na čelu sa Radivojem Bukvićem, Predragom Mikijem Manojlovićem, Milošem Timotijevićem, Draganom Bjelogrlićem, Nadom Šargin, Milenom Pavlović, Milenom Radulović, Filipom Šovagovićem i drugima.

Scenario za film „Trag divljači“ potpisuje Nenad Pavlović, u saradnji sa Đorđem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim, a nastao je po motivima proze Živojina Žike Pavlovića, jednog od naših najznačajnijih književnih i filmskih autora.

Trag Divljači, film
Boris Milivojević u filmu Trag divljači Foto: Printscreen/YouTube/ Južni vetar

Produkcijska kuća “Režim” Miloša Avramovića ovim filmom na poseban način vraća ime Živojina Žike Pavlovića iz zaborava, ali ujedno i filmskog pravca iz ’60-ih godina – Crni talas, koji je ostavio veliki trag u domaćoj kinematografiji. Premijera filma očekuje se na jesen.

Bonus video: Bukvić i Manojlović o filmu Lančana reakcija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar