Odri Hepbern Foto:Hollywood Archive / Avalon / Profimedia

Slavni reditelj Luka Gvadaninjo snima biografski film o jednoj od najvećih i najlepših glumica na svetu - Odri Hepbern. Za naslovnu ulogu odabrana je glumica Runi Mara, a ostvarenje će nositi naziv "Call me by your name".  

U ovom trenutku još uvek nisu otkriveni detalji, ali projekat je podržao Apple Studios, a scenario potpisuje Majkl Mitnik (film „The Current War“), piše NME.

Runi Mara
Runi Mara Foto:EPA-EFE/NEIL HALL

Odri Hepbern (1929-1993) je bila engleska glumica, model i humanitarna aktivistkinja koja je ostala zapamćena po ulogama u kultnim filmovima kao što su „Doručak kod Tifanija“, „Praznik u Rimu“ (nagrađena Oskarom za najbolju glavnu glumicu i Toni nagradom, postavši jedna od tri glumice ikada da je osvojila oba priznanja u istoj godini) i „Smešno lice“.

Uloga u ostvarenju „Sabrina“ donela joj je nominaciju za Oskara i BAFTA nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu. Hepbern je dostigla i „EGOT status“, pošto je dobila nagrade Emi, Oskar, Toni i Gremi.

Tokom karijere Odri se intenzivno bavila i humanitarnim radom, stoga ju je UNICEF proglasio ambasadorom dobre volje. Vođena iskustvom gladovanja tokom nemačke okupacije u mladosti, ona se zalagala za obezbeđivanje vode i hrane najugroženijim nacijama na svetu.

Zahvaljujući poziciji u UNICEF-u posetila je Afriku i Centralnu i Južnu Ameriku, gde je, kako je govorila, shvatila da su „sve te tragedije prouzrokovane nemarom čovečanstva i da za njih postoji samo jedan lek koji jedino čovek može da pruži – mir“.

Za svoja zalaganja nagrađena je predsedničkom medaljom slobode od strane tadašnjeg američkog predsednika Džordža Buša i nagradom za humanitarni rad Džin Heršolt od strane Akademije filmskih umetnosti i nauke. U sedištu UNICEF u Njujorku joj je 2002. godine odata počast statuom „Duh Odri“.

Runi Mara
Runi Mara Foto:EPA-EFE/NINA PROMMER

Runi Mara je nominovana za dva Oskara za svoje uloge u američkoj adaptaciji „Devojka sa tetovažom zmaja“ i „Kerol“. Glumicu će svetska i domaća publika uskoro gledati u novom filmu Giljerma del Tora „Aleja noćnih mora“ koji će se premijerno prikazivati krajem ovog meseca.

Bonus video: Džodi Komer intervju za Nova.rs

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar