Ivan Ikic reditelj
Ivan Ikić, reditelj Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Film Ivana Ikića „Oaza“ našao se u ovogodišnjoj selekciji igranih i dokumentarnih filmova koji su preporučeni za nominacije za Evropske flmske nagrade, koje su poznate kao "Evropski Oskar" i predstavljaju jedno od najvećih evropskih filmskih priznanja današnjice.

U narednim nedeljama, nakon što budu poznati svi predloženi naslovi, više od 4.000 članova Evropske filmske akademije moći će da pogledaju odabrane filmove i glasaju za nominacije, a ceremonija dodele Evropskih filmskih nagrada održaće se tradicionalno u decembru.

Film “Oaza” je svetsku premijeru imao prošlog septembra na Danima autora festivala u Veneciji, gde je osvojio nagradu za najbolji evropski film, nakon toga je nagrađivan na festivalu u Kotbusu (najbolji glumci), Pinjau u Kini (najbolja režija), Zagrebu (najbolji film), Herceg Novom (najbolji film), Košicama (najbolja režija), na FEST-u (najbolji film i nagrada ‘’Nebojša Đukelić’’) u Sofiji i El Guni (specijalno priznanje.

„Oaza“ je nesvakidašnja priča o ljubavnom trouglu u Domu za decu i mlade sa smetnjama u razvoju. Film je sniman u Domu „Sremčica“, a većinu uloga su tumačili korisnici 5tog i doma „Srce u Jabuci“.

Glavne uloge tumače Marijana Novakov, Tijana Marković i Valentino Zenuni, a podršku su im pružili glumci Goran Bogdan, Maruša Majer i Draginja Voganjac.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar