Dejvid Bouvi
Dejvid Bouvi Foto:EPA/MAURIZIO GAMBARINI

Prvi potpuno autorizovan dokumentarac o Dejvidu Bouviju "Moonage Daydream" reditelja Breta Morgana biće premijerno prikazan na ovogodišnjem Kanskom festivalu koji se održava od 17. do 28. maja.

„Moonage Daydream“ biće prikazan u okviru programa „Ponoćne projekcije„.

Nakon što je prošle godine najavljeno da Morgen snima ovo ostvarenje, film su kupili Neon, Universal i HBO Documentary Films. Neon će ga izdati u Sjedinjenim Državama, a očekuje se da slede projekcije u IMAX-u. Universal pokriva međunarodnu distribuciju, dok HBO drži prava na kabl i streaming (2023. godine).

„Moonage Daydream“ je film u kojem je narator sam Bouvi, a sadrži nikad ranije viđene snimke, nastupe i muziku. Osim njegove slavne muzičke karijere, dokumentarac će se baviti i Bouvijevim radom u plesu, slikarstvu, skulpturi, video i audio kolažu, kao i njegovim radom kao scenariste, glumca i pozorišnog umetnika.

Dejvid Bouvi
Dejvid Bouvi Foto:EPA/MICK TSIKAS

„Variety“ je prvi put objavio vesti o „Moonage Daydream“ prošlog novembra. U to vreme, izvor je za magazin otkrio da film nije „ni dokumentarac ni biografija, već impresivno kinematografsko iskustvo izgrađeno, delimično, na hiljadama sati nikada ranije viđenog materijala“, uključujući snimke sa koncerata. Takođe je objavljeno da je Toni Viskonti, Bouvijev dugogodišnji producent, bio muzički producent filma, kao i da je celokupan projekat odobren od strane muzičarevog imanja, piše „Pitchfork„.

Ranije ove godine, Warner Chappell Music je kupio globalna prava za objavljivanje muzike za Bouvijev katalog pesama za skoro 250 miliona dolara. Ugovor obuhvata njegov šest decenija dug katalog i uključuje preko 400 pesama.

Bonus video: Kurt Kobejn – Prerani odlazak vanserijskog muzičkog genija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar