Film „Grudi“ u trci za Zlatnu arenu u Puli

Kultura 01. jul. 202010:32 > 10:43
Podeli:
Scena iz filma "Grudi" Foto: Printscreen

Film "Grudi" u režiji Marije Perović biće prikazan u takmičarskoj konkurenciji na 67. Pulskom filmskom festivalu, koji će biti održan od 18. do 26. jula.

Kako su saopštili danas iz Pulskog filmskog Festivala, film će biti prikazan 20. jula.

Za Zlatne arene – za najbolji film, režiju, scenario i glumačke nagrade u Hrvatskom programu takmičiće se 16 filmova, od kojih pet u programu „Hrvatski film“ i 11 u programu „Manjinske koprodukcije“.

U programu „Hrvatski film“ biće prikazani „Mater“ Jure Pavlovića, „Glas“ Ognjena Sviličića, „Ribanje i ribarsko prigovaranje“ Milana Trenca, „Ideš? Idem!“ Ljube Zdjelarevića i „Tereza37“ Danila Šerbedžije.

Iz programa manjinske produkcije osim filma „Grudi“, biće prikazani i filmovi „Otac“ Srdana Golubovića, „Bosonogi car“ Petera Brosensa, „Ne zaboravi disati“ Martina Turka, „Sin“ Ines Tanović, „Korporacija“ Mateja Nahtigala, „Svi protiv svih“ Andreja Košaka, „Pijavice“ Dragana Marinkovića, „Ja sam Frenk“ Metoda Peveca i „Agina kuća“ Lendite Zećiraj.

Pulski filmski festival najstariji je hrvatski filmski festival, koji se od 1954. jednom godišnje održava u tamošnjoj, čuvenoj Areni. Bio je najvažniji nacionalni filmski festival u Jugoslaviji.

Film „Grudi“ imao je svetsku premijeru na 33. Filmskom festivalu Herceg Novi – Montenegro Film Festival.

Film je nastao po predlošku serije „Grudi“ i predstavlja pravi zajednički regionalni projekat, uz učešće produkcionih kuća iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije – Open Box Studio, Meander film, Mitropa, Visionary Thinking, kao i podršku Filmskog centra Crne Gore i Hrvatskog audio-vizuelnog centra.

Komentari

Vaš komentar