Foto:promo

Početak letnje sezone pozorišnih manifestacija obeležiće Festival Teatar u Tvrđavi, koji se deveti put održava pod zidinama Malog grada Smederevske tvrđave od 30. juna do 5. jula, saopštili su organizatori.

Prvog dana festivala na repertoaru je predstava ,,Trpele’’ po tekstu Milene Depolo i Bobana Skerlića, u režiji Aleksandre Kovačević, nastala u koprodukciji Kraljevačkog i Šabačkog pozorišta, koja se bavi problemom porodičnog nasilja. U petak, 1. juna, publika će imati priliku da pogleda komad ,,Plastelin’’ Vasilija Sigareva u režiji Marka Torlakovića, u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta, dok je subota, 2. jul, rezervisan za predstavu Teatra Vuk ,,Zaboravljene’’ po tekstu Zorke Novaković, u režiji Marije Milenković nastala u koprodukciji Beo arta i Jugo scene.

Foto:promo

Četvrtog dana festivala ansambl Narodnog pozorišta ,,Sterija’’ iz Vršca izvešće predstavu ,,Falstaf- Vesele žene vinzdorske’’ Vilijema Šekspira, u režiji Darijana Mihajlovića.

Narednog dana na programu je komad ,,Upotreba čoveka’’ po romanu Aleksandra Tišme, u režiji Borisa Liješevića, nastala u koprodukciji Novog Tvrđava teatra, Novosadskog pozorišta /Újvidéki Színház , Grada teatra Budva i East West Centra Sarajevo.

Poslednjeg dana, 5. jula, od 19 časova je predstava za najmlađe ,,Legenda o hrabrosti’’ Čiča Mičinog pozorišta, u režiji Mateje Popovića, a od 21 čas ovogodišnji festival zatvoriće ,,Muzički spust Dunavom’’ Zemunskog kamernog orkestra, pod dirigentskom palicom Đorđa Stankovića.

Bonus video: Oproštaj Slobode Mićalović od mjuzikla „Čikago“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar