Foto: Promo

Festival "Pozorište čuda" u organizaciji Laboratorije interaktivnih umetnosti FDU biće održan od 3. do 5. novembra na Fakultetu dramskih umetnosti, saopšteno je iz ove institucije. 

Osnovno polazište festivala predstavlja spoj umetnosti i nauke kroz niz različitih, inovativnih izvedbenih formata, u kojima se na kreativan i originalan način, ukazuje na goruće svetske teme kao što su klimatska kriza i ekološki problemi.

Poslednjeg dana festivala, 5. novembra sa početkom od 20 sati publika će imati priliku da prisustvuje scenskom izvođenju komada „Neću više, mama!“, koje je u svoj program uvrstila globalna inicijativa „Climate Change Theatre Action“. Scensko izvođenje, u režiji Ive Olujić, donosi sedam tekstova koji na različite načine tretiraju temu klimatskih promena. 

Climate Change Theatre Action je projekat koji podržava, ali i bijenalno prikazuje različite izvođačke prakse umetnika i organizacija širom sveta koje se bave temom klimatske krize, sa željom da se kroz umetnost ukaže na ove probleme, kao i da se podstakne globalna zajednica na promišljanje i, pre svega, delovanje u ovom polju. 

Odmah nakon izvođenja ovog komada, uslediće tribina „Dajmo sebi šansu – mladi i klimatske promene“ na kojoj će se razgovarati o načinima na koje se mladi mogu motivisati da se informišu i učestvuju u borbi protiv zagađenja i klimatskih promena. 

Bonus video:

Naučnikove odaje, trejler

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar