Foto: Promo

Publika u Novom Sadu imaće priliku da 15. novembra vidi tri najinteresantnija filma sa ovogodišnjeg programa, a po izboru umetničkih direktora festivala Radoslava Pavkovića i Hristine Hadžiharalambus. Filmske projekcije održaće se u Novosadskom kulturnom centru.

Pored filmskog programa biće održane i dve radionice ovogodišnjih gostiju, velikih filmskih profesionalaca i stručnjaka. Obe radionice otvorene su za javnost, ali su pre svega namenjene studentima Akademije Umetnosti u Novom Sadu, koja je još jedan od naših ovogodišnjih partnera, uz Salon u Radničkoj 27, gde će takođe biti održana jedna radionica.

Od filmova će biti prikazana sledeća ostvarenja: U 17 časova “Ešgrou”  (Ashgrove), Kanada 2022. / futurološka melodrama / 92 min. / Režija: Džeremi LaLondi. U 19 časova “Žena koja luta”  (Rowing Woman), SAD, Poljska 2022. / drama/ 95 min. / Režija: Mihal Hmjelevski. U 21 čas “Volim svog ćaleta” (I Love My Dad), SAD 2022. / komedija / 96 min. Režija: Džejms Morosini.

U okviru 8. IndieBelgrade festivala nezavisnog američkog filma, vlasnici i producenti Catalyst Studios iz Los Anđelesa, koja je od juna ove godine otvorila svoj evropski ogranak i u Beogradu, održaće predavanja namenjena studentima ali i svim zainteresovanim posetiocima na temu nezavisne i kreativne filmske produkcije.

Predavanje će biti održano 15.11.2022. u Salonu u Radničkoj 27 od 12-14 časova.

Nakon ovog predavanja sledi glumačko-rediteljska radionica  glavnih gostiju ovogodišnjeg festivala, autorima filma „Žena koja luta“, sa glavnom glumicom i scenaristkinjom Lenom Gurom i rediteljem Mihalom Hmjelevskim. Njihova radionica biće namenjena uglavnom glumcima i rediteljima, studentima Akademije umetnosti u Novom Sadu, ali takođe je otvorena i za sve ostale zainteresovane posetioce. Radionica će se održati u prostoru Akademije umetnosti u Novom sadu 15.11.2022. u teminu od 14.30 do 16.30 časova.

Bonus video: Snimanje filma „Munje: Opet“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar