Foto:KCGM

Proglašenjem najboljih filmskih ostvarenja predstavljenih na "Kratkoj formi", završen je 7. Međunarodni festival kratkog filma u Gornjem Milanovcu, a Gran pri u kategorijama mini i kratki film pripao je  Tomeru Šušanu iz Izraela za ostvarenje "Belo oko"  saopštili su organizatori.

Proglašenje pobednika 7. Međunarodnog festivala kratkog filma „Kratka forma“ zbog epidemijološke situacije izazvane korona virusom održano je putem video linka.

Žiri 7. Međunarodnog festivala kratkog filma “Kratka forma” za takmičarske kategorije mini i kratki film u sastavu: Marija Vulić, Srbija, Miroljub Stojanović, Srbija, Greg de Kjur, Sjedinjene Američke Države, posle odgledanih filmova je doneo sledeće odluke o nagradama:

Foto:KCGM

Gran pri za najbolji film u kategorijama Mini i Kratki film – “Belo oko“ (White Eye) pripao je Tomeru Šušanu iz Izraela.

Priznanje za najbolje delo u kategoriji Mini film “Pas“ (Dog) otišlo je u ruke Iranca Muhameda Hasana Jasaia.

Nagrada za najbolji film u kategoriji Kratki film  “Jul 96” („July 96) dobio je Mišel Jakob iz Belgije.

Najbolje animirano ostvarenje „Veliki robot“sačinio je  Beograđanin Vojin Vaović.  Nagrada za najbolji evropski film “Stol9ica“ (The Chair“) je „otišla“ u Italiju, a srpski Jovani Avramović za ostvarenje „Izgubljeni dani“.

Uz priznanja, nagrađenim autorima pripašće i novčani deo nagrade:

Gran pri – najbolji film u kategorijama mini i kratki film – 500 evra, za najbolji film u kategorijama mini, odnosno kratki film – 300 evra, kao i za najbolji srpski film – 300 evra.

Ovu manifestaciju je organizovao gornjomilanovački Kulturni centar, pod pokroviteljstvom opštine Gornji Milanovac i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Bonus video: Luna park: Kontrola ima svoje granice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar