Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Festival italijansko-srpskog filma svečano je otvoren svetskom premijerom italijansko-američkog ostvarenja "Lamborgini - čovek koji je stvorio legendu" u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu.

Glavne uloge u ovom biografskom filmu o legendarnom preduzetniku i vizionaru Feruču Lamborginiju tumače Frenk Grilo, Mira Sorvino, Gabrijel Birn, Hana van der Vestujsen, kao i mladi glumac Romano Ređani.

Romano Ređani Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Produkciju je radio Lambo film LLC i Notorious Pictures u saradnji sa Prime Video, dok izvršnu produkciju potpisuje Iervolino & Lady Bacardi Entertainment (ILBE), matična kompanija lokalnog kreativnog studija za animaciju Iervolino Studios.

Deo vizuelnih efekata (VFX-a) za film urađen je u Iervolino Studios, pod supervizijom Pitera Nalija, direktora animacije i vizuelnih efekata u ILBE. Ovo ostvarenje, koje će se distrubuirati širom sveta idealan je primer uspešne filmske saradnje Italije i Srbije, što je i glavna misija poslovanja ILBE i IES u našoj zemlji, saopštio je organizator.

Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Svečanom otvaranju Festivala i premijeri filma prisustvovali su i NJ.E. ambasador Italije u Srbiji Luka Gori, kao i srpski ambasador u Italiji Goran Aleksić, zatim umetnička direktorka Festivala Gabrijela Karluči, upravnik Muzeja jugoslovenske kinoteke Marjan Vujović, kao i izvršni producenti filma Andrea Jervolino i ledi Monika Bakardi, koji su se tom prilikom i obratili publici. Andrea Jervolino i ledi Monika Bakardi su dvojici ambasadora poklonili unikatne postere sa potpisima ekipe filma „Lamborgini: čovek koji je stvorio legendu“. Specijalno iznenadjenje večeri bio je italijanski glumac Romano Ređani, koji tumači mladog Feruča Lamborginija, a među prisutnima bio je i Piter Nali, ispred ILBE grupe.

Bonus video: Monika Vili: Vole li Srbi austrijski film?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar