Goran Marković Foto:Fadil Šarki

Dvadeset sedmo izdanje Festivala autorskog filma  biće održano od 26. novembra do 3. decembra 2021. godine. Ovogodišnji festival posvećen je filmskom delu Gorana Markovića, jednom od najznačajnijih autora jugoslovenskog i srpskog filma.

Na festivalu će biti održano više događaja koji će govoriti o njegovom delu, u kojima će učestvovati i sam autor, dok će na otvaranju festivala Goranu Markoviću biti uručena Nagrada za životno delo Festivala autorskog filma.

Foto: Promo

Na programu 27. FAF-a ljubitelje filma očekuju najbolja savremena ostvarenja koja teže traganju za dubljom, istinitijom i kompleksnijom slikom današnjeg sveta i čoveka, a koja se ne mogu pronaći u redovnim bioskopskim repertoarima. Publika će ove godine kroz raznolike programske celine festivala, glavni i takmičarski program, kao i Hrabri Balkan, Bande a Part, ACID i druge, osetiti posebnost, autentičnost i snagu autorskog filma, kaže se u saopštenju.

Centralna lokacija festivala će biti Kombank Dvorana, dok će se program odvijati i u ostalim salama u Beogradu, ali i u drugim gradovima Srbije. Kao i prethodnih godina, publika će festival moći da prati i na onlajn filmskoj platformi MojOFF.

Kompletne informacije o programu naći će se na sajtu festivala, na adresi www.faf.rs. Zvanična strana festivala na Fejzbuku je https://www.facebook.com/AuteurFilmFestival . Festival autorskog filma moguće je pratiti i na Tviteru i na Instagramu, na nalogu @AuteurFilmFest.

Autor ovogodišnjeg vizuelnog identiteta posvećenog reditelju Markoviću je Slavimir Stojanović.

Bonus video: Snimanje filma u svemiru – ruska ekipa lansirana sa kosmodroma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar