Entoni Hopkins, Čedvik Bozman kombo, Oskar
Entoni Hopkins, Čedvik Bozman. Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, EPA-EFE/NINA PROMMER

Ser Entoni Hopkins, koji je prošle noći osvojio Oskara za najbolju mušku glavnu ulogu, ali nije prisustvovao svečanosti dodele prestižne nagrade, jutros je kratkim videom, u kojem spominje i pokojnog glumca Čedvika Bozmana, zahvalio Akademiji, piše "Varajeti".

Osamdesettrogodišnji glumac se videom javio iz Velsa, gde trenutno boravi, i kazao da nije očekivao da će Oskara dobiti u 83. godini života.
U kratkom video zapisu objavljenom na Instagramu, glumac je rekao da nije očekivao nagradu i prisetio se kolege, pokojnog Čedvika Bozmana, koji je prošle godine umro od raka.

„Dobro jutro. Ovde sam u svojoj domovini Velsu i sa svoje 83 godine nisam očekivao da ću dobiti ovu nagradu. Uistinu to nisam očekivao. Izuzetno sam zahvalan Akademiji, osećam se privilegovano i počastvovano. Želeo bih da spomenem i odam počast Čedviku Bozmanu, glumcu koji nas je prerano napustio. Hvala svima“, kratko je izjavio glumac.

Bouzman je bio nominovan u kategoriji najboljeg glumca za svoju poslednju ulogu, trubača u filmu „Ma Rainey: Majka bluza“.

Hopkins je Oskarom nagrađen za ulogu u filmu „Otac“ u kojem glumi Entonija, čoveka koji se bori s demencijom i kojem u posetu dolazi ćerka Ana, a glumi je Olivika Kolman.

Glumcu je ovo drugi Oskar, nakon onoga kojeg je osvojio 1992. za ulogu Hanibala Lektora u filmu „Kad jaganjci utihnu“. Nominovan je bio ukupno šest puta – četiri puta za glavnu i dvaput za sporednu ulogu.

Film „Otac“ osvojio je nagradu i u kategoriji najboljeg adaptiranog scenarija, a bio je nominovan i u kategorijama za najbolji film, sporednu žensku ulogu, montažu i scenografiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare