Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

U autentičnom ambijentu Botaničke bašte u Beogradu, koja je bila popunjena do poslednjeg mesta, Rade Šerbedžija je sinoć održao koncert koji će sigurno mnogi pamtiti, a među prisutnima je bio i patrijarh Porfirije.

Na koncertu „Ne okreći se sine“, koji nosi naziv po njegovom poslednjem albumu, Šerbedžija je izvodio svoje neprolazne hitove poput „Barbara“, „Protuletje se otpira“, „Meni se dušo od tebe ne rastaje“, „Ni u tvome srcu“,  „Povratak ratnika“, „Tvoje nježne godine“, „Filipa Kljajića 32“, ali i nezaboravne pesme Arsena Dedića, Kemala Montena, Džonija Štulića, Miše Kovača i drugih kolega sa kojima je sarađivao i družio se godinama.

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Publika je zajedno sa Radetom proputovala kroz njegov dug opus i vratila se u davno minula neka lepša vremena. Posebno emotivni bili su trenuci kada je Šerbedžija posvećivao svoje pesme onima koji više nisu sa nama. Stihove „Pisma iz Londona“ posvetio je svom prijatelju, neponovljivom Đorđu Balaševiću, a tu numeru je izveo sišavši sa bine među publiku koja ga je pratila pevajući.

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Na koncertu su specijalne gošće bile Nina Savić sa ćerkama Jovanom (17) i Katarinom (12), koje je Šerbedžija, šetajući Skadarlijom, čuo kako sviraju i pevaju francuske šansone i oduševljen njihovim izvođenjem pozvao ih da gostuju na njegovom koncertu.

Energičnu numeru „Poleti ptico“ Rade je posvetio „našem svetioniku Novaku Đokoviću, kao podrška u njegovoj neprestanoj borbi“.

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Koncert je završen bisom uz čuvenu „Ne daj se Ines“, ali i sa posebnim dodatkom jer je na iznenađenje publike na binu stupio i Dejan Petrović sa trubačima koji je u svom maniru zaključio ovo setno i emotivno veče Radeta Šerbedžije.

Bonus video: Promocija novog studijskog albuma Šebrdžije „Ne okreći se sine“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare