David Albahari Foto:EPA/JAN WOITAS

"Razgovori o Davidu Albahariju" naslov je tri mini-ciklusa programa koji će biti održani sutra u Narodnoj biblioteci Srbije, saopšteno je iz ove institucije.

O stvaralaštvu, prevodilaštvu, egzilu, uređivačkom radu i posvećenosti muzici jednog od najznačajnijih stvaralaca i delatnika na prostoru srpske kulture, uz prateću izložbu fotografija Slavka Krunića, razgovaraće sutra od 17 do 20 časova u Atrijumu Narodne biblioteke Srbije brojne kolege i prijatelji Davida Albaharija.

Uvodnu reč daće upravnik Narodne biblioteke Srbije Vladimir Pištalo, nakon čega će uslediti tri panela. Na prvom, koji počinje u 17 sati na temu „Prevođenje & uredništvo“ (Književna reč i Kulture istoka), govoriće Gojko Tešić, Mirko Gaspari i Muharem Bazdulj, uz moderiranje Milene Đorđijević.

U 18 časova počeće drugi panel, s temom „Jevrejstvo, egzil & muzika“. Učestvuju: Gordana Todorić, Eliezer Papo i Mirjana Ognjanović, uz moderiranje Dubravke Duce Marković.

Na trećem panelu, pod naslovom „Pisanje“, koji počinje od 19 sati, govoriće Mihajlo Pantić, Svetislav Basara i Branko Kukić, a moderatorka je Milena Đorđijević.

Po završetku sva tri panela od 20.15 časova, uz koktel, „vrteće“ se muzika u izboru Davida Albaharija.

Čitav program biće dostupan uživo i onlajn na zvaničnoj Fejsbuk strani Narodne biblioteke Srbije, dok će odloženo moći da se vidi i na Jutjub kanalu ove institucije.

Bonus video: Ruski pisci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar