Foto: Privatna arhiva

Ekipa egipatskih filmadžija završila je tokom novembra snimanje serije "Kontraudarac" u Beogradu, a na snimanju je bilo angažovano i stotinak domaćih umetnika i filmskih radnika, saznaje Nova.rs.

– U pitanju je visokobudžetna egipatska serija, a Beograd sa okolinom bio je zamena za dve zapadnoevropske zemlje. Seriju producira kairska kuća „Synergy Production“ u saradnji sa kompanijom „TProduction“ iz Dubaija, a naše firme „Mali Budo“ i „Gargantua films“ razvijaju servisnu produkciju, pa je snimanje u Beogradu rađeno preko nas. Snimali su 10 dana, završili su jednu liniju radnje za nekoliko epizoda serije, a glavne uloge igrale su velike zvezde arapskog filma Ahnet Ez i Hend Sabri – pričaju reditelj Danilo Bećković ispred „Malog Bude“ i Marko Paljić iz „Gargantua filmsa“, potvrđujući naša saznanja.

Sa snimanja u Glavnoj ulici u Zemunu Foto: Privatna arhiva

„Kontraudarac“ je akciona serija, scene su snimane na Kalemegdanu, na stanici Vukov spomenik, u Glavnoj ulici u Zemunu, na Dorćolu, u zgradi Aerokluba i još tridesetak lokacija, a posebno je zanimljivo da je na ovom projektu bilo angažovano i stotinak domaćih filmadžija.

– Domaćih glumaca bilo je malo, ali je angažovano skoro 100 drugih umetnika i filmskih radnika. Recimo, scenografiju je radila Valentina Popržan, kostime Jelena Đorđević, izvršnu produkciju Jordančo Petkovski, kaskadere je, pored holivudskog kaskadera i vođe statista Kalojana Vodeničarova koji radi filmove poput „Nemoguće misije“, predvodio i naš Branislav Batica Sistrić, bili su angažovani i pirotehničari, šminkeri… – navodi Bećković.

Serija obiluje akcionim scenama, sa jurnjavama kolima i tučama, a pošto je u pitanju „epoha“ i radnja se dešava početkom milenijuma, egipatske filmadžije iznajmile su za potrebe snimanja tridesetak automobila, kao i rekvizitu, uključujući i filmsko oružje za glumce. Iz izvršne produkcije navode da su egipatske filmadžije izuzetno profesionalne, a da su im pri dobijanju dozvola za snimanje i logistički mnogo pomogli Privredna komora Srbije i grad Beograd.

Na Kalemegdanu Foto: Privatna arhiva

Ovo nije prvi put da filmske ekipe iz Egipta snimaju u Beogradu. Pre pet godina su producenti popularne egipatske komedije „El Kabeer“ odabrali Beograd i deo pete sezone snimili su u saradnji sa produkcijskom kućom „Baš čelik“.

U Beogradu je letos završeno i snimanje treće sezone poznate serije „Predstraža“ (Outpost) u izvršnoj produkciji kuće „Balkanik Media“, kao i snimanje scena za holivudski blokbaster, horor „Ne diši 2“ (Don‘t Breath) sa Stivenom Langom, a izvršnu produkciju za taj projekat radila je beogradska kuća „Work In Progress“. Kuće „Mali Budo“ i „Gargantua films“ takođe su letos radili servis za finski dokumentarac „Fragmenti ljudskosti“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar