Muzej savremene umetnosti Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Izložba radova "Efekat pregleda", koja se realizuje kao deo istoimenog društveno odgovornog projekta, biće otvorena sutra u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, saopšteno je iz te institucije.

Projekat se bavi različitim ekološkim problemima današnjice sa ciljem da podstakne razvijanje svesti o neophodnosti zaštite životne sredine i dovede do takozvane „ekološke pravde“.

„Efekat pregleda“ podeljen je u dve faze – prva je započeta 2. oktobra prošle godine realizacijom umetničkih radova u Parku skulptura MSUB, dok se druga sastojala od niza panel diskusija o značajnim temama poput zagađenja vazduha, vode i zemljišta, posledica klimatskih promena i upravljanja otpadom, kao i nebrige državnih institucija odgovornih za sprečavanje ekoloških katastrofa.

Postavkom, na kojoj će se predstaviti 60 umetnika, artističkih tandema i kolektiva iz svih krajeva sveta, kojima je zajedničko bavljenje ekološkim problemima, projekat će biti zaokružen.

Zoran Erić Foto:N1

Kustoski tim čitavog projekta čine Branka de la Tore i Zoran Erić, a međunarodni partneri su Muzej umetnosti u Poriju, Atlantski centar za modernu umetnost, Galerija Božidara Jakca u Konstanjevici, Kasa del Lago UNAM, Art sejl iz Majamija, Institut za proučavanje društva, rada i politike Univerziteta Vitvatersrand iz Johanesburga…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar