Džoni Roten Foto:MEGA / The Mega Agency / Profimedia

"Da, naravno, glasam za Trampa", rekao je Džoni Roten, nekadašnji vođa Sex Pistolsa i grupe PIL, i ponovo šokirao javnost.

Nekadašnji vođa legendarne britanske pank grupe Sex Pistols i postpank sastava PIL, danas poznat i pod svojim građanskim imenom Džon Lidon, ispričao je u intervjuu za BBC da će „definitivno“ glasati za republikance, odnosno da će na predsedničkim izborima zakazanim za novembar svoj glas poveriti aktuelanom američkom predsedniku Donaldu Trampu, a ne njegovom protivkandidatu, demokrati Džozefu Bajdenu.

„On misli nezavisno. Priznaću mu to za početak. On baš i nije najdopadljiviji tip na celoj božjoj zemlji, ali opoziciju ne mogu da vidim drugačije sem kao nekoga ko nudi bilo kakvo rešenje“, rekao je Roten za Trampa.

Potom je u intervjuu potvrdio i da će glasati za reizbor aktuelnog predsednika SAD.
„Da, naravno, glasam za Trampa. Bio on loša osoba ili ne. Ne želim više da političar vodi ovaj svet“, rekao je Roten.

Džoni Roten u majici sa Trampovim sloganom Foto:MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Džoni Roten (64), rođen kao Džon Lidon u Londonu, dobio je američko državljanstvo 2013. godine, podseća „Vašington tajms“.

Džoni Roten je u istoriju popularne kulture ušao je sedamdesetih godina kao jedan od osnivača i pevač pank grupe Sex Pistols, kada su izazvali potres ne samo svojom muzikom nego i jasnim političkim stavovima protiv autoritarnih vlasti i zagovaranjem anarhije kroz pesme „Anarchy in the UK“, „Good Save The Queen“, zbog čega je u zemlji u kojoj je rođen Roten napadan, pa i umalo ubijen. Po raspadu Pistolsa, osnovao je i grupu PIL (Public Image Limited), koju i danas predvodi, iako je, kako je rekao u istom intervjuu, pandemija imala poguban efekat na bend, kao i celu muzičku industriju.

Da li je govoreći o Trampu ovaj put zaista tako mislio ili je bio ironičan, voljan da u sebi svojstvenom maniru izazove šok, teško je reći. Tim pre što je, kako podseća „Vašington tajms“, ranije govorio suprotno, a u jednom TV nastupu 2015. godine doslovno je rekao: „Da se niste usudili da glasate za Donalda Trampa“.

Legendarnog pankera paparaci su 2018. godine fotografisali u majci sa sloganom „Napravi Ameriku ponovo velikom“ i ta je fotografija, koja se pojavila krajem septembra na društvenim mrežama i izazvala pravu buru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare