Dzoni Dep
Džoni Dep Foto:EPA-EFE/CYRIL ZINGARO

Engleski rok gitarista Džef Bek je obavestio javnost da će on i Džoni Dep izdati zajednički album.

Bek, kome se glumac nedavno pridružio na turneji po Velikoj Britaniji, je publici na koncertu u četvrtak uveče saopštio da će njihov album biti objavljen u julu.

– Upoznao sam ga pre pet godina i od tada nismo prestali da se smejemo. Zapravo smo snimili i zajednički album, ne znam kako se to dogodilo. Objavićemo ga u julu – izjavio je gitarista, a prenosi „Gardijan“.

Džoni Dep je na pomenutoj turneji izvodio nekoliko obrada pesama, kao što je Hendiksova „Little Wing“ i „What’s Going On“ Marvina Geja.

Glumac se prvi put pojavio na sceni sa Bekom 29. maja u Šefildu, dok je čekao presudu na suđenju sa bivšom suprugom Amber Herd.

Takođe su zajedno nastupili i 30. maja, na svirci u Londonu.

Džoni Dep je album prvi put najavio još u aprilu 2020. godine na Instagramu. Tada je Beka opisao kao „dragog prijatelja i brata… jednog od heroja na gitari“.

Oni su objavili jednu numeru kao najavu, obradu pesme „Isolation“ Džona Lenona.

– Lenonove proročke reči su čista poezija; Džefu i meni je dubina njegovih tekstova izgledala posebno prikladna za ono što se trenutno dešava sa Kovidom – rekao je tada Dep.

Dep se već dugo bavi muzikom, uključujući i svoju supergrupu Hollywood Vampires zajedno sa Alisom Kuperom i Džoom Perijem.

Bonus video: „Sačekuša“ za Džonija: Dep odušeljeno grlio fanove u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar