Foto: Otton Zajec

Koncert “Od svinga do ritmova Latinske Amerike” Big benda Muzičke akademije Univerziteta u Ljubljani, koji predvodi dirigent Matej Hotko, biće održan povodom slovenačkog praznika - Prešernovog dana, 7. februara u 19.30 časova, u Madlenijanumu.

Poznat kao Big bend ULAG, vodeći je studentski akter slovenačke džez scene i danas se smatra jednim od najboljih u svetu. Osnovan je 2011/2012. godine u okviru izbornog predmeta i pod mentorstvom renomiranog basiste, producenta i osnivača muzičke škole B.A.S.E, doc. Mateja Hotka i brzo je stekao izvanrednu reputaciju.

Foto: Promo

Pored nastupa na prestižnim lokacijama kao što su Prešernov trg, Slovenačka filharmonija i Galusova dvorana CD Ljubljana, Big bend ULAG je svoju izvrsnost dokazao i na turnejama širom Evrope. Takođe je napravljena i serija video snimaka za Jutjub kanal Zevnikov, koji je prošle godine postao jedan od 29 najboljih muzičkih kanala orkestarske i džez muzike na svetu.

Matej Hotko, diplomac prestižne Manhattan School of Music u Njujorku, jedan je od najcenjenijih džez kontrabasista i mentora u Sloveniji. Razvio je inovativnu pedagošku metodu O.G.I, koja podstiče individualni pristup i kreativnost kod učenika. Kao direktor Muzičke škole B.A.S.E. i šef odseka za džez na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Ljubljani, postavio je nove standarde u muzičkom obrazovanju.

Bonus video: Premijera mjuzikla „Poslednjih pet godina“ u teatru Madlenijanum

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar