Foto: Shutterstock

Internacionalni džez festival u Kragujevcu neće biti odražan danas i sutra u Kneževom arsenalu, kako je ranije najavljeno, već onlajn, a o njegovoj realizaciji će publika biti naknadno obaveštena, naveli su organizatori.

„Uz sve napore organizatora da ispune planirani program, obezbede internacionalni karakter festivala u vreme globalne pandemije i sprovedu sve preporučene preventivne mere kako bi ceo događaj bio bezbedno realizovan, nismo dobili potrebno odobrenje od strane nadležnih institucija. U poslednjem trenutku smo primili obaveštenje da festival ne može da bude održan u prisustvu publike, na otvorenom“, navedeno je u saopštenju „ArtKvarta“.

Organizatori su ipak odlučili da, kako su naveli, „ispoštuju svoju vernu publiku, angažovane umetnike i ne odustanu od realizacije programa“ te će 21. Internacionalni džez festival u Kragujevcu biti održan onlajn, uz učešće najavljenih džez sastava i umetnika, koji će sada nastupati na drugačiji način, o čemu će javnost biti uskoro obaveštena.

Na ovogodišnjem kragujevačkom džez festivalu trebačlo bi da sviraju „Maks Kočetov Kvintet“ (Ukajina/Srbija), „Go Ali Soko“ (Srbija), Damir Imamović „Sevdah Takht“ (Bosna i Hercegovina) i Vasil Hadžimanov Band (Srbija).

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar