Džema Arterton Džeki Kenedi
Džeki Kenedi i Džema Arterton; Foto: TopFoto.co.uk / Topfoto / Profimedia, LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Bivša Bond devojka, Džema Arterton, igraće bivšu prvu damu SAD, Žaklinu Džeki Kenedi u filmu "37 Heavens".

Kako javlja Dedlajn, film će se baviti odnosom između Džeki i britanskog diplomate lorda Dejvida Harleha, koga će glumiti Gaj Pirs.
Reditelj Mark Manden režiraće po scenariju Stiva Ostina. Snimanje bi trebalo da počne početkom sledeće godine.

Gaj Pirs
Gaj Pirs; Foto: EPA/GREGOR FISCHER

Radnja filma biće fokusirana na medijski izuzetno propraćenu posetu Džeki i Dejvida Kambodžiji novembra 1967. godine. U tom trenutku Žaklina ima 38 godina i već četiri godine je udovica. Dejvid, 11 godina stariji, šest meseci pre toga je ostao bez supruge nastradale u udesu.

Džeki je poznavala Dejvida veoma dobro, jer je on bio britanski ambasador u SAD. U Kambodžu su otišli kao lični gosti princa Sihanuka, koji očajnički želi da obnovi dobre diplomatske odnose sa SAD. Dejvid je, istovremeno, i na tajnoj misiji Roberta Kenedija oko pregovora za okončanje Vijetnamskog rata.

Džeki Kenedi i lord Dejvid Harleh
Džeki Kenedi i lord Dejvid Harleh septembra 1966; Foto: – / Everett / Profimedia

Opčarani misterioznim drevnim ruševinama Angkor Vata, daleko od histerije „džekimanije“, lepa udovica i britanski aristokrata stvoriće blisku vezu, delom spojenu i bolom od gubitka supružnikâ.

Tek pre nekoliko godina otkrivena su privatna pisma između njih dvoje, među kojima je i jedno gde Harleh predlaže „tajni brak“, ali ga Kenedijeva odbija. Godinu dana kasnije, 1968, ona će se udati za grčkog bogataša Aristotela Onazisa.


– Nakon čitanja Ostinovog scenarija, tako živog i intimnog, prebacili smo se u neko drugo vreme i mesto.

Film će biti jedna duboka romansa nošena plimom istorije. Džema Arterton i Gaj Pirs će oživeti ove fascinantne, toliko ljudske figure u svoj svojoj kompleksnosti – izjavio je producent Džejmi Bjalkover.

Lik Džeki Kenedi na velikom platnu poslednji put je oživela Natali Portman pre pet godina, u filmu „Džeki“ Pabla Laraina, za šta je nominovana za Oskar.
Do sada su je tumačile i Kejti Holms, Stefani Romanov, Džil Henesi, Žaklin Biset, Džinifer Gudvin, Kim Alen…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar