Keri Maligan i Zoi Kazan; Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA, EPA/WARREN TODA

Keri Maligan i Zoi Kazan igraće novinarke "Njujork tajmsa" koje su razotkrile seksualnog predatora, holivudskog producenta Harvija Vajnstina.

Novinarke Megan Tui i Džodi Kantor prve su oktobra 2017. objavile priču o Harviju Vajnstinu, tada čelniku moćne producentske kuće „Miramaks“, i njegovim seksualnim napadima usmerenim na glumice i druge saradnice.

Za te tekstove dobile su Pulicerovu nagradu a Harvi Vajnstin je u međuvremenu osuđen na 23 godine zatvora.

Film „She Siad“ biće adaptacija njihovog istoimenog bestselera o tome kako su nastajali tekstovi ali i o masovnom pokretu #MeToo koje su oni podstakli, javio je filmski sajt Dedlajn.

Novinarke Džodi Kantor i Megan Tui; Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Kritičarka „Gardijana“ nazvala je knjigu „odi dobrom starom istraživačkom novinarstvu“, čak je pojedine delove uporedila sa „Svim predsednikovim ljudima“, knjizi novinara „Vašington posta“ Karla Bernstina i Boba Vudvorda koji su raskrinkali političke malverzacije tokom mandata predsednika Niksona i doprineli njegovoj ostavci.

Kako navodi „Gardijan“, i film će biti na tragu filmske adaptacije „Svi predsednikovi ljudi“ (u kojem su igrali Robert Redford i Dastin Hofman) i još jednog Oskarom nagrađenog filma, „Pod lupom“ (Spotlight) o novinarima koji su israživali seksualno zlostavljanje u redovima katoličke crkve u SAD.

„She Said“ će režirati Marija Šrejder, nedavno nagrađena Emijem za rad na mini-seriji „Unorthodox“.
Scenario će adaptirati britanski dramaturg Rebeka Lenkievic, koja je radila na filmovima „Ida“ Pavela Pavlikovskog i „Neposlušnost“ Sebastijana Lelia.

Ova vest stiže nedugo pošto je Keri Maligan dobila sjajne kritike i nominaciju za Oskara za ulogu u filmu „Žena koja obećava“ (Promising Young Woman) gde je igrala devojku rešenu da se osveti muškarcima koji su silovali njenu tragično nastradalu drugaricu. Film je nagrađen Oskarom za originalan scenario.

Gledali smo je nedavno i u filmu „Veliko iskopavanje“ (The Dig) sa Rejfom Fajnsom, koji je otvorio 49. Fest.

Zoi Kazan, unuka čuvenog reditelja Elije, poznata je glumica nezavisnih filmova poput „Rubi Sparks“, „Šta ako“, „Ljubaznost stranaca“ a igrala je i u serijama „Oliv Kiteridž“, „Zavera protiv Amerike“, „Hronike Tajms skvera“ (The Duce).

Keri i Zoi već su glumile zajedno, na Brodveju, u komadu „Galeb“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar