kabare „Da, to su bili daniˮ
Kabare "Da, to su bili dani" Foto: Promo/Gradska biblioteka Čačak

Muzičko-poetski kabare "Da, to su bili dani" izveden je pred čačanskom publikom u Velikoj sali Gradske biblioteke. Postavu ovog već čuvenog kabarea, koji je od 2004. izveden više od 300 puta, čine velikani srpskog glumišta i svestrani umetnici Nebojša Dugalić i Boris Pingović zajedno sa muzičarima Ninom Ćosić i Vojom Savićem.

Dva sata kvalitetnog programa punog muzike, poezije, nostalgije, humora i zabave publiku je vratilo u neko pređašnje vreme, podsetivši je da ponekad treba zastati i oslušnuti glas sopstvenog srca.

Prisutni su se nasmejali brojnim šaljivim anegdotama o Vitomiru Nikoliću, Brani Petroviću, Tinu Ujeviću, Gagi Nikoliću i mnogim drugima.

Ipak, ono što je univerzalno u svakom čoveku i što dotiče najtananije emocije, najbolje iskazuje poezija i muzika, pa su najduži aplauzi i ozarena lica usledili nakon stihova Vladislava Petkovića Disa, Laze Kostića, Duška Radovića, Brane Petrovića, Ljubomira Simovića, kao i muzike Đorđa Balaševića, Arsena Dedića, grupa „Leb i sol“, „Smak“, „Azra“, „Santana“, „Vaja kon Diosˮ… koje su čačansku brojnu publiku podsetile šta znači govoriti i pevati za sva vremena.

Čačanka Snežana Majstorović, koja je prisustvovala ovom događaju, kaže da odavno nije imala ovakav „ugođaj za dušu“.

„Umorni smo svi od korone, prošlogodišnjeg zaključavanja, maski i baš nam je neophodno opuštanje. Oduševljena sam njihovim umećem, a naročito su mi prijale anegdote koje su ispričali o našem velikanu srpskog glumišta, Draganu Nikoliću. Sve u svemu, bilo je fascinantno“, kaže ona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar