Foto:Grgo Jelavic/PIXSELL

Dubrovačke letnje igre svečano su otvorene preksinoć, ali otvaranje 71. izdanja ove manifestacije zbog mera protiv širenja koronavirusa prvi put nije održano ispred Luže i crkve Svetog Vlaha nego u Porti, preneli su hrvatski mediji.

Zastava Libartesa podignuta je na Svetom Ivanu, publika je otvaranje pratila sa Peskarije i zidina, a gradonačelnik Dubrovnika proglasio je Igre otvorenim, u prisustvu predsednika Hrvatske Zorana Milanovića i brojnih zvaničnika iz državnog vrha.

Muzički program otvorio je pijanista Aljoša Jurinić recitalom nazvanim „Spomenik Betovenu“, a celo veče proteklo je u svečanom tonu, uz puštanje lampiona u vazduh, prenosi „tportal“.

Publiku do 25. avgusta očekuje oko 50 dramskih muzičkih, plesnih, folklornih i drugih programa, najavili su ranije organizatori, a među predstavama u programu „Furure Epics“ su i dve iz Srbije.
U Lazaretima će 13. jula premijerno biti prikazana predstava „Intimnost“ u produkciji beogradskog „Hartefakta“. Predstava po tekstu Biljane Srbljanović i u režiji Andreja Nosova, sa Leonom Lučevim i Jelenom Graovac, govori o novom i nepoznatom virusu, a na Igrama je najavljeno i igranje dobro poznatog komada „Ko se boji Virdžinije Vulf“, nastalog u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta i Teatra Ulysses, sa Radetom Šerbedžijom u glavnoj ulozi.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar