Predstava Lude pare Foto:Promo

Pozorište mladih “Aleksandra Brjanceva” iz Sankt Peterburga gostuje u Beogradskom dramskom pozorištu sa komedijom „Lude pare“ po delu Aleksandra Ostrovskog, u ponedeljak, 28. februara, saopštili su iz BDP.

Ovu priču u pet činova o nestašnom životu veleposednika Save Vasiljeva, koji je došao u Moskvu iz provincije, o „slučajnim parama“, fatalnim strastima, o lepotici iz višeg društva, ljubavi, iskušenjima, režirao je Aleksandar Kuzin, zaslužni umetnik Rusije.

Predstava je dobitnik nagrade Međunarodnog pozorišnog festivala „Raduga“ („Duga“), nominovana je za glavnu pozorišnu nagradu Sankt-Peterburga „Zolotoj sofit“ 2003./2004.

Predastava Lude pare Foto:Promo/bdp

Državno pozorište mladih “Aleksandra Brjanceva” neguje tradicionalne i eksperimentalne komade zasnovane na ruskim i stranim klasicima, kao i dramaturgiji savremenih autora. Na repertoaru ima više od 50 predstava za decu, omladinu i odrasle.

Ovaj teatar, jedan od najstarijih u Rusiji, inicijator je i organizator velikih međunarodnih projekata. Od 2000. godine na sceni pozorišta se održava jedan od najprestižnijih pozorišnih festivala u Rusiji „Duga“, koji svake godine okuplja najbolje predstave iz zemlje i inostranstva, kao i najveće takmičenje dečjeg stvaralaštva u severozapadnom regionu – Dečje pozorišne grupe ,”Festival Brjancev“. Oba projekta su osvojila prestižne nagrade: „Duga“ – dobitnik Nagrade Vlade Ruske Federacije u oblasti kulture, „Festival Brjancev“ – dobitnik Nagrade Vlade Sankt Peterburga u oblasti kulture i umetnost.

Bonus video: Koncert za Dragoljuba Đuričića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare