Nina Savčić, književnica, roman, knjiga U lancima
Foto: Željko Sinobad/Arhipelag/Promo

Razgovor o novom romanu Nine Savčić "U lancima" biće održan sutra, s početkom od 19 časova u UK Parobrod, saopšteno je iz ove institucije.

U razgovoru o romanu „U lancima“, pored autorke Nine Savčić, učestvovaće ispred izdavačke kuće „Arhipelag“ Gojko Božović i Katarina Lazić, urednica književno-tribinskog programa u Parobrodu.

Glavni junak romana „U lancima“, koji je objavljen u izdanju „Arhipelaga“, kroz odnos javnog i privatnog, mogućnosti i potisnutih želja, vidljivog i nevidljivog, ispovednim tonom predočava čitaocu uzbudljivu priču državnog službenika. Taj službenik, naime, počinje da piše posmrtna saopštenja za novac…

A pozornica kretanja tog službenika jeste Beograd, i to od Senjaka, Košutnjaka i Tašmajdana, do starogradskih ulica Kosančićevog venca.

Autorka romana „U lancima“ Nina Savčić je književnica, likovna umetnica, teoretičarka kulture i medija, dizajnerka, kolumnistkinja… Za svoj prethodni roman „Vlasnik svega našeg“, koji je takođe objavio „Arhipelag“ pre tri godine, Savčićeva je dobila nagradu „Isidora Sekulić“.

Bonus video: Beogradske adrese srpskih pisaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar