Foto: Promo

Bioskopskom premijerom filma "Drumski trkač: Entoni Bordejn", koja je zakazana za 4. novembar u 19 sati u Kombank dvorani, svečano će biti otvoren filmski festival Slobodna zona, saopštili su organizatori.

Festival Slobodna zona će se, do 9. novembra, održavati u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a 17. izdanje ove manifestacije biće u znaku sećanja, čekanja, želja, opomena, zajedništva, onih čije su sudbine menjale ili menjaju svet.

Film koji otvara Slobodnu zonu „Drumski trkač: Entoni Bordejn“ donosi priču o velikom kuvaru, svetskom putniku, pustolovu, televizijskom licu i piscu. I tri godine nakon njegove smrti pred publikom je dokumentarac o Bordejnovom životu, njemu samom, o putovanjima i hrani. Film potpisuje oskarovac Morgan Nevil, koji se ne svodi na hronološku priču o njegovom uspehu, životu ili smrti, već je u pitanju dvočasovni omaž Bordejnu iz ugla njegovih prijatelja i saradnika. 

„Drumski trkač“ je film koji „uči“ gledaoce da se treba ophoditi s poštovanjem prema onima koji nam pripremaju i serviraju hranu, da ne verujemo uvek u ono što vidimo na televiziji, da zagledamo ljude oko sebe i da nezanog čoveka možeš dobro upoznati ako ručaš s njim…

Ovogodišnje izdanje Slobodne zone, kao i prethodno na kojem je trijumfovao film „Nikad, retko, ponekad, uvek“, biće održano u hibridnom izdanju – u bioskopima, ali kao i 2020. godine festival će koristiti onlajn platformu KinoKauch preko koje će publika širom Srbije moći da prati deo filmskog programa festivala.

Svečano otvaranje 17. Slobodne zone biće održano simultano u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a ulaznice za start festivala u Beogradu u prodaji su od 8. oktobra, dodaje se u saopštenju organizatora.

Bonus video:

Horor filmovi, zašto volimo da se bojimo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar