Nova knjiga "Dosije Maslačak" Ratka Dangubića, Foto:Promo/Arhipelag

"Dosije Maslačak", nova knjiga priča poznatog romansijera, pripovedača i aforističara Ratka Dangubića, objavljena je u izdanju "Arhipelaga", u ediciji "Zlatno runo".

Napisane u proteklih nekoliko godina, priče u knjizi „Dosije Maslačak“ usredsređene su na sudbinu čoveka u neizvesnim tokovima svakodnevice i istorije, navodi izdavač.

„Dosije Maslačak“ donosi priče u kojima junaci svode račune svog privatnog života, pričaju nesvakidašnje ljudske sudbine, preispituju vlastitu svakodnevicu, ukrštaju privatne i javne istorije, iznova proživljavaju iskustvo koje je obeležilo njihove živote, svedoče o stvarima koje ne mogu da zaborave.

Ratko Dangubić, Foto:Promo/Arhipelag

„U Dangubićevoj knjizi odvija se uzbudljiv i neprekinuti susret priče i dokumenata, činjenica i fikcije, pisama koji su jedini ostaci nečijeg postojanja i potrebe da se rekonstruiše i tako spase ljudski život u istorijskim tokovima druge polovine veka.Otuda knjiga ‘Dosije Maslačak’ predstavlja upečatljivo pripovedanje o vremenima istorije i o vremenima svakodnevice koja se slažu i naslojavaju u ljudskom iskustvu kome je više od svega potrebna priča“, ističu u „Arhipelagu“.

Romansijer i pripovedač Ratko Dangubić (1946) pre „Dosijea Maslačak“ objavio je sedam romana i pet knjiga priča.

Dangubićevi najpoznatiji romani su „Nemački u sto lekcija“, „Moving Day“, „Ostrvo od pepela“, „Kafe Kengur“ i „Švapski notes“, dok su od knjiga priča najpoznatije „Pola ikone“ (2011) i „Toliko toga je već tamo“ (2016).

Živi u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar