Foto:Željka Dimić

Predstavnici muzičara koji su učestvovali na humanitarnom koncertu u čast legendarnog Dragoljuba Đuričića - Dragoljub Jelić, Nikola Čuturilo i Dejan Cukić, Andrija Đuričić, Dragoljubov sin, organizatori događaja Lampshade Media, kao i kompanije Nurdor, danas su u prostorijama Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, zvanično predali donaciju.

Koncert u čast Dragoljuba Đuričića održan je 24. februara u pozorištu Atelje 212, a sav prihod od ulaznica bio je namenjen Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Dragoljubov sin, Andrija Đuričić, izjavio je da mu je velika čast i privilegija što su uspeli da pomognu Odeljenju hematologije i onkologije.

Foto:Željka Dimić

– I ovo naše malo, nekome znači mnogo. Moj otac je celog života pomagao ljudima i sada bi bio zadovoljan i srećan što smo i mi pomogli. Zahvaljujem se kolegama i svima koji su učestvovali, što smo uspeli da prikupimo potrebnu donaciju i damo je ovoj ustanovi u kojoj se leče deca.

Želja porodice Đuričić, kao i Dragoljubovih prijatelja koji su se okupili oko ovog koncerta bila je da nastave tradiciju bubnjarskih večeri koju je on uspostavio i da mu se svake godine koncertom oda počast za velike zasluge za trag koji je ostavio u domaćoj muzici.

Foto:Željka Dimić

U organizaciji izdavačke kuće Lampshade Media i podršku Ateljea 212, na koncertu u čast Dragoljuba Đuričića svirali su Vlatko i Jan Stefanovski, YU grupa, Kerber, Nikola Čuturilo, Dejan Cukić i Spori ritam bend, Ðurađ Ðuričić, Duda Bezuha, Aleksandar Lokner, Džoni Dunkić, Peđa Milanović, Dragoljubovi bubnjari i beogradska reprezentacija bubnjara. Program je režirao Milutin Petrović, a vodila ga je glumica Gorica Popović.

Bonus video: Koncert za Dragoljuba

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar