Radoje Domanović Foto: Wikimedia Commons

Tradicionalna kulturna manifestacija "Domanovićevi dani" biće održana od 17. do 19. avgusta u rodnom selu najvećeg srpskog satiričara Radoja Domanovića - Ovsištu, nadomak Topole, najavili su organizatori festivala.

Tokom tri dana te smotre, publika će gledati nastupe humorista, aforističara, satiričara i glumaca, kao i slušati priče o delima ovog velikog pisca.

U sredu, 17. avgusta, od 19 časova, poznati pisac Bojan Ljubenović će predstaviti svoju novu knjigu satiričnih zapisa „Ništa nije smešno“, a u četvrtak, 18.08. u isto vreme, Jovana Milovančević, doktorant na Filološkom fakultetu u Beogradu, govoriće o delu Radoja Domanovića (1873-1908).

Tribina „Satira danas“ biće održana 19. avgusta takođe od 19 časova kao i književno veče na kome će učestvovati Vladimir Jokić – kolumnista lista „Danas“, Zoran Nikolić Zozon, novinar Radio Beograda i humorista, satiričari Željko Jovanović i Milan Simić, kao i glumac Pozorišta na Terazijama – Milan Milosavljević.

Ovaj trodnevni omaž Radoju Domanoviću, autoru antologijskih dela „Stradija“ i „Vođa“, biće upriličen u njegovoj rodnoj kući gde će, na travnjaku u dvorištu, biti i degustacija odabranih tradicionalnih specijaliteta Udruženja žena „Oplenac“ iz Topole, inače organizatora ove manifestacije.

Bonus video – Beti Đorđević: Nagrade mi daju „vetar u leđa“ , nema stajanja…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar