Foto: Luka Milićević/Promo

"Zlatni dečko" (Golden boy) je srpska mini-serija od pet epizoda snimana tokom 2020/21. godine u režiji Ognjena Jankovića, koji je ujedno i scenarista uz Aleksu i Vuka Ršumovića, a koja 24. januara stiže u ponudu HBO Max striming platforme.

Fudbalski menadžer Čaki i njegovo otkriće, izuzetno talentovani fudbaler, Denis, imaju ugovor s inostranim klubom. Međutim, Denisov neobuzdani temperament dovodi do prevremenog raskida ugovora. Čaki, koji je zavisnik od kockanja, prokocka i svoj i novac svog štićenika i mora da preda Denisa srpskim mafijašima Soniju i Džoniju kao zalog.

Foto: Luka Milićević/Promo

Kako je ranije za Nova.rs govorio reditelj Ognjen Janković svet fudbala i novca su odabrali da bude okvir priče o Zlatnom dečku, priče o talentovanim ljudima:

Foto: Luka Milićević/Promo

– Postavlja se pitanje da li je talenat prokletstvo ili dar od Boga. Kada smo razgovarali Vuk Ršumović i ja, šta nam je žanrovski ovaj film, rekao mi je: „To je film o odrastanju“. Ovde pratimo taj prelomni trenutak jednog mladog bića. Glavna tema je nedostatak ljubavi i otuđenost. Ta mašina melje i mladi ljudi gube osećaj pripadnosti, postaju otuđeni od samih sebe. Tada se postavlja pitanje kako nadomešćuješ nedostatak ljubavi – jeftinom i lakom zabavom, konzumiranjem narkotika, bekstvom u neku sitnu, klinačku imaginaciju koja ti na kraju ili dođe glave ili se jedva iščupaš…

U glavnim ulogama su Denis Murić, Igor Benčina, Petar Strugar, Andrija Kuzmanović, Ljubomir Bulajić, Alisa Radaković, Jovana Gavrilović, Strahinja Blažić, Tihomir Stanić, Vladimir Kovačević i drugi.

Foto: Luka Milićević/Promo

Bonus video: Jadran Malkovič – Kako sam dobio ulogu u seriji „Ted Lasso“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare