Mark Bolan i Leonard Koen Foto: LECOEUVRE PHOTOTHEQUE / AFP / Profimedia, ROLF HAID / AFP / Profimedia

Čitav niz dokumentaraca o muzičarima i muzičkim pokretima biće prikazani na ovogodišnjem Tribeka film festivalu u Njujorku koji se održava od 8. do 19. juna.

Tako će svoje američke premijere na ovogodišnjem filmskom festivalu Tribeka doživeti film o Leonardu Koenu ‘Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song’, o reperu Lil Bejbiju ‘Untrapped: The Story of Lil Baby’, o Marku Bolanu ‘Angelheaded Hipster: The Songs of Marc Bolan & T. Rex’, o reperu D.O.C., kao i o slavnoj tehno sceni Detroita ‘God Said Give ‘Em Drum Machines’. Gotovo svaku premijeru pratiće i prigodan program s nastupima brojnih muzičara, piše „Nacional.hr“.

‘Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song’ duboko roni u sam naslov pesme u kontekstu Koenove transformacije iz pesnika u tekstopisca. Film su režirali i producirali Den Geler i Dajana Goldfin.

‘Angelheaded Hipster: The Songs of Marc Bolan & T. Rex’ prati istoimeni tribute album objavljen 2020. U režiji Itama Silvermena, dokumentarac o glam legendi kombinuje arhivske snimke Marka Bolana s refleksijama Glorije Džons, Ringa Stara, Nika Kejva, Hal Willner, Džoan Džet, Devida Bouvija i drugih.

Na Tribeka film festivalu bitće prikazani i dokumentarci o Šinejd O’Konor i Mej Peng.

Bonus video: Kurt Kobejn – Prerani odlazak vanserijskog muzičkog genija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar