Lane Gutović u predstavi "Večera budala", Foto: Zvezdara teatar/Sonja Žugić

Ulaznice za izvođenje predstave "Večera budala" na Beogradskoj letnjoj sceni na Tašmajdanu su rasprodate. Zbog velikog interesovanja, za svako izvođenje, 11. i 12. jula, obezbeđeno je još stotinu ulaznica koje su od danas u prodaji.

Svi zainteresovani mogu nabaviti ulaznice po ceni od 500 dinara onlajn ili na blagajni Zvezdara teatra, radnim danima 11-18 časova, poručuju iz ovog pozorišta.
Predstava „Večera budala“ nastala je po tekstu Fransisa Vebera u režiji Božidara Đurovića i deo je repertoara Zvezdara teatra punih dvanaest godina.

Na sceni na Tašmajdanu publika će ponovo imati priliku da uživa u komediji zabune koju izvode Milan Lane Gutović, Branislav Zeremski, Zoran Ćosić, Milan Tomić, Biljana Đurović, Nada Macanković i Bojan Žirović.
To je komedija o grupi ljudi koji jednom nedeljno organizuju večeru budala.

Branislav Zeremski, Zoran Ćosić i Bojan Žirović u predstavi „Večera budala“, Foto: Zvezdara teatar/Sonja Žugić

Zadatak je da svako dovede po jednog kandidata koji ne zna zbog čega je pozvan, kako bi se na kraju izabrao pobednik, budala večeri.
– Ta priča svedoči o jednom društvenom sloju koji je duhovno opustošen, ali materijalno osiguran. Oni ne mogu podneti život bez zabave. U ovoj čarobnoj priči ispostavlja se da je ta „budala“ pametnija od svih njih. Komad ima divnu ideju i neobično je životan i razumljiv. Bavi se sudbinama malih, običnih ljudi, a po mom osećanju, njihove priče su zapravo najlepše životne priče –
kaže reditelj Božidar Đurović.

Beogradska letnja scena na Tašmajdanu trajaće od 25. juna do 20. jula, a obuhvatiće više od 40 izvođenja predstava institucionalnih pozorišta i nezavisnih produkcija. Kompletan program možete da pogledate ovde.
Blagajna na stadionu „Tašmajdan“ otvorena je svakog radnog dana od 11 do 19 časova i vikendom od 11 do 15 sati.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar