Foto: © 2023 Disney. All Rights Reserved.

Bioskopski repertoar od danas je bogatiji za još jedno uzbudljivo ostvarenje, najnoviju Diznijevu animaciju "Želja". Na velikom platnu naći će se originalna priča sa potpuno novim Diznijevim junacima i pesmama.

Nakon velikog uspeha animacije „Zaleđeno kraljevstvo“ i neponovljivih pesama koje su je utemeljile na samom vrhu Diznijevog kraljevstva, najnovija avantura „Želja“ donosi zabavan mjuzikl.

Foto: © 2023 Disney. All Rights Reserved.

Iako su same priče učinile Diznijeve filmove dugovečnim i kultnim, Volt Dizni studio poznat je i po jedinstvenim i originalnim pesmama, a njih 16 ovenčano je nagradom Oskar za najbolju originalnu pesmu. Jedna od najomiljeniih nagrađivanih songova svakako je pesma koju u animaciji „Zaleđeno kraljevstvo“ izvodi Diznijeva junakinja Elza „Sad je kraj“, a starije generacije pamte i čuveni hit „Under the Sea“ iz ctanog „Mala sirena“.

Foto: © 2023 Disney. All Rights Reserved.

Sedam novih i originalnih pesama stiže sa novom animacijom „Želja“, a potpisuje ih usklađeni dvojac – pevačica i tekstopisac Džulija Majkls, kao i dobitnik nagrade Gremi, Bendžamin Rajs. Majkls je do sada pisala za mnoge svetske izvođače od Pink do Selene Gomez, a Dizni je za nju bio poseban izazov.

– Odrasla sam gledajući Diznijeve filmove i sećam se kako sam po kući pevala Pokahontas – rekla je Džulija Majkls.

Sa pesmom „Dobro došli u Rosas“ (Welcome to Rosas) počinje sinhronizovana animacija uvodeći nas u magično kraljevstvo smešteno na Pirinejskom poluostrvu u kom se sve želje ostvaruju. Tamo živi i glavna junakinja Aša.

Foto: © 2023 Disney. All Rights Reserved.

Snimljene su i druge numere, od istoimene „Želja“ (Wish), „Zvezde sjaj“ (I’m a Star), do „Svim svojim bićem“ (At All Costs), „To mi je hvala“ (This is the Thanks I Get) i drugih, a prepev songova u domaćoj izvedbi radila je Biljana Brun.

– Prepev treba da ima isti smisao kao original gde svaki slog mora da isprati vrstu akcenta, melodija svake reči mora da ostane nepromenjena, a tekst zaista otpevan na srpskom jeziku. Komplikovan, ali neizmerno zabavan porces – kazala je Brun.

Podsetimo, Beograd je bio jedan od prvih gradova u regionu i šire u kom je održana svečana premijera „Želje“ kojoj su prisustvovale ličnosti naše javne scene, učesnici u sinhronizaciji i glasovnom oživljavanju likova.

Bonus video: Crtani filmovi nekad i sad, koji su vam draži? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar