Milan Mladenović, Foto: Printscreen Youtube

Zadužbina Milana Mladenovića otvorila je konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2023. Pod sloganom ,,Prijavi svoju stvar" konkurs je otvoren od 1. do 31 maja, ove godine.

Pravo da konkurišu za nagradu imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina.

Kako je saopšteno iz Zadužbine „Milana Mladenovića“, jedan autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pesmu na konkurs pod sloganom „Prijavi svoju stvar“.

Foto: Promo/Nikola Puzigaća

U konkurenciju za nagradu ulaze samo pesme objavljene od 1. juna 2022. do 31. maja ove godine.

O dobitniku Nagrade Milan Mladenović ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu Ana Đurić Konstrakta, Branka Glavonjić , Boris Leiner , Zoran Predin i Marko Šelić Marčelo.

Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine „Milana Mladenovića“, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano. Nagrada iznosi 3.000 evra.

Pored novčane nagrade laureat za 2023. godinu će nastupiti i na Egzit festivalu u Novom Sadu naredne godine.

Najinovativniji bubnjar, odnosno bubnjarka među finalistima biće nagrađeni „Firche Drums“ dobošom dok će beogradski Rock Radio najinteresantnijem vokalu među finalistima, pokloniti mikrofon.

Formular za prijave kao i kompletna dokumentacija koja se tiče uslova konkursa i pravila o dodeljivanju nagrade dostupni su na internet stranici milanmladenovic.com a konkurs će biti zaključen 31. maja u ponoć.

Nagrada Milan Mladenović je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan rođenja umetnika.

Mlada makedonska pevačica Dina Jašari prošlogodišnja je pobednica konkursa za nagradu Zadužbine „Milan Mladenović“.

Bonus video: Dina Jašari o Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar