Vinona Rajder je ljubazna, draga, podržala me je i mnogo mi je značila u nekim trenucima. Dosta zna i o našim nesretnim ratovima, istoriji Evrope, njen je pradeda iz Rumunije, pričala mi je kako je došao u Ameriku, pričala mi je o drugom dedi koji je bio u zarobljeništvu kod Japanca… Pitao sam je da mi priča o Kopoli, s njim je radila "Drakulu"... ispričao je Nikola Đuričko u emisiji "24 minuta sa Zoranom Kesićem".

Đuričko se javio preko video poziva iz Los Anđelesa, a povod je bila njegova sjajna uloga koju je ostvario u četvrtoj sezoni serije „Stranger things“.

Pohvale stižu sa svih strana iz Srbije i regiona, ali i od slavnih kolega Vinove Rajder i Breta Gelmana, kao i čuvenog pisca Stivena Kinga.

– Što se tiče američke publike, tek je počelo, prepoznala me je komšinica pre neki dan. Tako da nadam se da je ovo početak prijateljstva između mene i američke publike. Srećan sam što čujem pozitivne reakcije iz Srbije, hvala vam, a ja ću nastaviti da se trudim i borim da vas činim ponosnim i dalje – kazao je Đuričko.

Foto: Printscreen / Netflix

Govereći o samoj seriji, kaže da mu je još uvek teško da se odvoji od nje kao gledalac, jer je proces snimanja i stvaranja lika Jurija bio dugačak i i dalje je uzbuđen.

– Ne mogu još uvek da posmatram sa distance, ali, posmatrajući ostale tri sezone, braća koja su kreirala šou mnogo drže do nostalgije 80-ih, puno ima citata iz Spilbergovih filmova. Osamdesete imaju taj nostalgičan osećaj kod nas – vokmen, diskorolšule, bicikli, jedno bezbrižno vreme… Smestiti celu priču u to vreme je veoma zanimljivo, sad se nova generacija uvlači u tu estetiku. Na primer, gledao sam Bitlse i oni su stalno govorili „Peace and love“ i nekako sam mislio da je to već starinski, međutim, nažalost, i danas treba da se to itekako ponavlja – priča Đuričko.

Komentarišući Vinonu Rajder i njenu pohvalu da je „genijalan glumac“, kaže:

– Baš je carica. Moje iskustvo je takvo da što je veća zvazda to je opuštenija i zanimljivija osoba. Vinona je ljubazna, draga, podržala me je i mnogo mi je značila u nekim trenucima. Dosta zna i o našim nesretnim ratovima, istoriji Evrope, njen je pradeda iz Rumunije, pričala mi je kako je došao u Ameriku, pričala mi je o drugom dedi koji je bio u zarobljeništvu kod Japanca… Pitao sam je da mi priča o Kopoli, s njim je radila „Drakulu“, o pevaču Beku, ona se dugo zabavljala s njim.. Pričali smo puno o džezu, umetnosti, budalaštinama, svačemu i ne mogu da nađem dovoljno divnih reči da joj se zahvalim na toj pohvali – iskren je glumac i dodaje:

– Moj kolega Bret Gelman koji igra Marija je rekao za mene da sam komični genije, što je po meni vrlo precizno, hvala i njemu i on mi je bio velika podrška. Na kraju kad je Stiven King tvitovao tu stvar! Znam da kreatori serije drže dosta do njegovog mišljenja. King je zaista jedan od kraljeva horora i SF žanra i njegove knjige su uvek rasprodate i po njima se snima mnogo i kada takva osoba pohvali moj lik i kada mu se čini da je zanimljiv – nema srećnijeg čoveka od mene!

Foto: Printscreen / Netflix

Đuričko je ovom prilikom potvrdio i da se vraća kao Gojko Sisa u „Munjama 2“.

– Potpuno neverovatno ali da! Ponovo ću biti Gojko Sisa i Munje doživljavaju svoj drugi deo. Biće zanimljivo videti koliko smo oćelavili, omatorili i ko nam sve fali. Sva sreća biće tu i neki novi mladi ljudi. Nadam se da ćemo uspeti da uhvatimo atmosferu onog starog ili makar sećanja našeg na to, ali i da ćemo doneti nešto novo i zanimljivo – zaključio je Đuričko uz opasku da postoje paralela između „Čudnih stvari“ i onoga što živimo, ali da i u jednoj i drugoj seriji na kraju mora da „ljubav, solidarnost, pamet i mudrost pobede sve zlo“.

Bonus video: Godišnjici smrti Mire Furlan – gosti Rajko Grlić, Sergej Trifunović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare