Djordje Marjanovic
Đorđe Marjanović Foto:E-Stock/Neniska

Đorđe Marjanović, zvezda jugoslovenske zabavne muzike, biće sahranjen 21. maja u 14.30 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

„Dragi prijatelji, moj otac, Đorđe Marjanović, biće sahranjen u petak, 21. maja 2021. na Novom groblju u Beogradu. Primanje saučešća je u 13.30 časova, opelo je u 14 časova, a sahrana u 14.30 časova“, objavio je pevačev sin Marko Marjanović na društvenim mrežama.

Đorđe Marjanović preminuo je 15. maja u 90. godini u Beogradu. Rođen u Kučevu 1931. godine, krajem pedesetih godina 20. veka pojavio se na muzičkoj sceni sa čuvenom pesmom „Zvižduk u osam“ i svojim za to vreme nekonvencionalnim nastupima stekao je armiju obožavalaca. Usledili su nastupi na svim značajnijim festivalima u zemlji, a potom i turneje po tadašnjem Sovjetskom Savezu.

U dugoj i bogatoj karijeri, do kraja osamdesetih godina snimio je šest studijskih albuma i desetine singlova na sa hitovima kao što su „Milord“, „Beograde“, „Stjuardesa“, „Ema, Emili“, „Natali“, „Romana“, „Moje ludo srce“… Zvanično se povukao sa scene koncertom u Beogradu 2004. godine.

Nagrađen je najvišim državnim priznanjima, a predsednik SSSR Mihail Gorbačov odlikovao ga je i Ordenom za učvršćivanje prijateljstva i širenje kulturnih veza između Jugoslavije i Sovjetskog Saveza.

Bio je oženjen sa Eli i imali su troje dece: ćerke Nataliju i Nevenu i sina Marka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare