Divna Ljubojević, Foto: Printsreen/Youtube

Divna Ljubojević pevaće vaskršnju liturgiju, a Slobodan Trkulja održaće vaskršnji koncert bez publike iz Hrama Svetog Save u nedelju 19. aprila, najavila je danas "Egzit fondacija"

Divna Ljubojević, koju stručna javnost svrstava u red najvećih misionara muzičke pravoslavne kulturne baštine, će svojim pojanjem zaokružiće vaskršnju liturgiju koju će patrijarh Irinej od ponoći služiti u Hramu Svetog Save.

Nešto kasnije, nakon jutarnje liturgije, na platou ispred jednog od najvećih pravoslavnih hramova na svetu, Slobodan Trkulja će održazi koncert pod nazivom „Molitva za svet“:

– Pandemija nas je podsetila koliko smo krhki i vratila nas u kuće, ali istovremeno nam je i približila srca koja sada kucaju kao jedno. Porodica je ponovo domaća crkva, a ljubav prema bližnjem je postala jedina prava mera. Muzika, na dan pobede života nad smrću, biće naša podrška svima da izdrže do kraja. Ne dajte se, i ovo ćemo pobediti – poručuje Trkulja.

Ideja za ovaj događaj potekla je od osnivača „Egzita“ (Exit) Dušana Kovačevića: „Drago mi je da možemo da pomognemo da uz dva vrhunska domaća autora, koji su priznati i u svetskim okvirima, ulepšamo najradosniji hrišćanski praznik i pošaljemo lepu sliku Srbije u svet“.

Slobodan Trkulja, Foto: Printsreen/Youtube

Ovaj događaj, koji će biti održan uz blagoslov patrijarha srpskog Irineja i podršku „Egzit“ Fondacije i Radio-televizije Srbije, zamišljen je, kako navode organizatori, kao svojevrsna vaskršnja molitva za ozdravljenje sveta od trenutne pandemije koronavirusa, ali i drugih pošasti, kao što je zagađenje životne sredine, koje preti da postane najveća opasnost za budućnost čovečanstva kada se pandemija završi.

Divna Ljubojević i Slobodan Trkulja osvojili su publiku širom planete i iza sebe imaju stotine nastupa u zemlji i svetu, od kojih se izdvajaju oni u Rusiji, Severnoj Africi, Kini, Francuskoj, Nemačkoj, Holandiji, Škotskoj, Maleziji, ali i brojnim drugim zemljama.

Vaskršnja liturgija sa Divnom Ljubojević biće prenošena direktno na RTS 1 i TV Hram od 23.55 sati, dok će snimak Trkuljinog koncerta publika širom sveta moći da pogleda putem „Fejsbuk“ stranice „Egzit“ festivala i na RTS-u u 15.55 sati.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram