Foto: Zoran Ćirić

Direktor "Nišvila" Ivan Blagojević saopštio je danas da će organizatori ovog džez festivala od 1. januara morati da otpuste polovinu zaposlenih jer tokom godine nisu prihodovali dovoljno da bi isplatili njihove zarade, poreze i doprinose.

Blagojević je rekao i da, ako epidemija koronavirusa bude trajala i sledećeg avgusta, „razmišlja i o gašenju Nišvila“, piše beogradski „Danas“.

– Svesni da nije realno očekivati bilo kakvu bespovratnu podršku države najznačajnijim festivalima ove zemlje, zatražili smo kredit kod Fonda za razvoj, da bar premostimo ove dve teške godine, ali smo odbijeni uz obrazloženje da Fond ne daje kredite udruženjima građana i fondacijama – iako smo imali validne garancije i dobru volju kabineta premijerke – kazao je Blagojević, a prenosi ovaj list.

Ivan Blagojević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

U saopštenju se dodaje da je Savet festivala, koji je na sednici usvojio kompletan program izdanja za 2021. godinu, odlučio da će, ako se epidemiološka situacija popravi, „Nišvil 2021“ biti održan od 6. do 15. avgusta, ali sa finasijskim planom za 30 odsto manjim nego poslednjih godina.

– Naša je procena da će to biti izuzetno teška godina i da se moramo prilagoditi teškoćama punjenja budžeta, kako Grada Niša, tako i ministarstava kod kojih apliciramo po konkursima. Naravno, moramo se prilagoditi i slabijoj zainteresovanosti sponzora i verovatnom padu prodaje ulaznica – rekao je Blagojević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar