Ivan Blagojević i Dragana Sotirovski, Foto: Kokan Kamenov/Promo

Septembarsko izdanje "Nišvil džez festivala" počinje sutra na niškoj Tvrđavi, a besplatne programe će tokom naredna četiri dana moći da prati ograničen broj posetilaca, saopšteno je danas u Gradskoj kući na zajedničkoj pres konferenciji gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i direktora "Nišvila" Ivana Blagojevića.

Posle onlajn izdanja „Nišvila“, koje je od 13. do 16. avgusta održano na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi, bez prisustva publike, uz direktan prenos putem „Nišvil“ internet televizije, septembarsko izdanje će u skladu sa gradskim merama zaštite od virusa Kovid-19 biti realizovano pred publikom, čiji će broj biti ograničen, saopštili su organizatori „Nišvila“.

Ukupno 24 koncerta biće na dve bine – „Velkam stejdž“ (Welcome stage), kod Česme kraljice Natalije ispred Mosta kod Tvrđave, i „Jut stejdž“ (Youth stage), ispred Nišvil džez muzeja u Tvrđavi.

Program na „Jut stejdž“-u odvijaće se od 19 do 23 sata, a na „Velkom stejdž“-u od 17 do 19 časova.

Program na „Youth stage“-u:

Četvrtak, 17. septembar

1. Nisville youth Arkestra
2. Milan Petković Quartet
3. Glib

Petak, 18. septembar
1. Nisville Jazz for Kids / El Mejor
2. 4G’s
3. LAB Organ Trio

Subota, 19. septembar
1. Dečji hor “Čarobna nota”
2. JAIN Project (Jazz and Interculturalism) Međunarodni omladinski jazz projekat (Albanija, Italija i Srbija) finansiran od strane EACEA programa „Creative Europe“

Nedelja, 20. septembar

1. Johny Quartet
2. South Rail Messengers
3. Artan Lili

Program na „Welcome stage“-u:

Četvrtak, 17. septembar

17:00 Godina Konja
18:00 Oposite Way

Petak, 18. septembar

17:00 Hot Spot
18:00 Paradox

Subota, 19. septembar

17:00 Rusty Strings
18:00 Tomycoustic

Nedelja, 20. septembar
17:00 TUNE
18:00 Mokri Jazz

Organizatori su najavili da će kod česme u večernjim satima biti realizovan i program „Nišvil Movi samit“ (Nišville Movie summit), dok će u pauzama između filmova pijanisti svirati uz neme filmove u sklopu „Nišvil Ksritina stejdž“- a (Nišville Kristina stage).

Ulaz u džez muzej tokom ova četiri dana biće besplatan.

Sutra će u Gradskoj kući u Nišu biti uručena „Nišvil“ nagrada za životno delo proslavljenom džez pijanisti, kompozitoru, aranžeru, pedagogu, džez promoteru, istoričaru džeza i esejisti Milošu – Miši Krstiću.

Podsećamo, kao što smo u petak objavili, Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu – „Filmski susreti“, prvi put u svojoj istoriji neće biti održan zbog pandemije.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar