Foto: Promo

Deveti Festival srpskog filma počinje danas u Čikagu, a tokom tri dana biće prikazano 13 najnovijih reprezentativnih filmskih ostvarenja reditelja iz Srbije, kao i srpskih stvaralaca koji žive u dijaspori, a bili su učesnici brojnih internacionalnih festivala.

Prvog dana publika u Čikagu moći će da gleda filmove „Strahinja Banović“ Stefana Arsenijevića, „Nije loše biti čovek“ Dušana Kovačevića, „Leto kada sam naučila da letim“ Radivoja Andrića i „Sveta Petka krst u pustinji“ Hadži Aleksandra Đurovića.

Drugi dan rezervisan je za kratkometažne filmove, među kojima je i Sladoled, koji je već prikazan na šest filmskih festivala od Palm Springsa, preko Moskve do Kipra.
Reditelj tog filma Stiv (Svetozar) Spremo i glavni glumac Igor Obradović biće gosti festivala koji che razgovarati sa publikom kao i glumci Ibrahim Koma, Bane Trifunović, Ana Lazarević – scenarista i reditelj filma „Game“.

Među kratkim filmovima srpske dijaspore publika će u Čikagu moći da gleda i „Gejm“, sa Banetom Trifunovićem u glavnoj ulozi, „Sedam hiljada duša“ i „Heroje radničke klase“. Biće prikazan i film „Lens Šijan“, „9-5“ i „Svi ćemo umreti sami“.

Takođe, biće prikazana i dva dokumentarna filma „Tragovima Đure Jakšića“, reditelja Miodraga Jakšića i „To je Toma“, Vladimira Ristića.

Festival se završava u nedelju kada će biti dodeljene i nagrade.

Bonus video: Princeza Danica Karađorđević_ Film “Pucnji u Marseju“ intrigantna priča, neke stvari smo znali, neke nismo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar